HTML

Tetszik?

Kék elefánt

Küldd be te is az írásodat az elmelkedem@index.hu-ra!

Ennyien jártatok itt


widgeo.net
widgeo.net
widgeo.net
widgets

2011.11.01. 00:10 zöld nyalóka

Hígul az ősi kelta ünnep

 

Egyre többen tökörésznek.

Hígul a popszakma, hallani ezt sokszor, de a legújabb: manapság már az ősi kelta ünnep is kezd populáris lenni. Már hazánkban is izzik a halloween láz. A halottak napja és a mindenszentek nem elég divatos, kell hozzá még egy olyan alkalom is, amikor lehet bulizni, inni, táncolni önfeledten, csak másnap este nehogy a szomszédbácsi sírját telehányjuk gyertyagyújtás közben.  

Először is szeretném leszögezni, hogy nem azokkal van gondom, akik valóban azért készítenek töklámpást, mert hisznek az azt körülvevő legendában… hanem azokkal, akiknek fogalmuk sincsen arról, hogy tulajdonképpen ez micsoda, honnan jött, mit funkciónál azon kívül, hogy olyan kis ’édipofakiscukcsi’ tököcskéket lehet faragni.

A legújabb „kedvenc” üzenőfali bejegyzések közé tartozik a „Happy Hallooween day!” felkiáltás. Magyarok vagytok, kelta ünnepet tartotok (úgy, hogy azt sem tudjátok, hogy mi áll mögötte) és mindezt angolul írjátok ki (slusszpoén - úgy, hogy nem is tudtok angolul).  

Samhain, kelta napisten, kérlek, nézd el ezt nekünk, hiszen nem tehetünk mi erről! Tudod, az úgy volt, hogy jött az a Szent István nevezetű emberke, aki megteremtette a keresztény Magyarországot. Ezek a hittérítők pedig a pogány ünnepekhez igazították a keresztény ünnepeket. Most meg itt van a szegény magyar, nincsen semmije, csak nagy devizahitele, hazaér a munkából, leül a kanapéra és nézi a televíziót. Tudod, egy agybahatoló reklám után és egy manipulatív híradó előtt, szoktak lenni amerikai, angol filmek, ahol tartják a Halloween ünnepet. És látá, a magyar ember, hogy ez jó. És mondá: Legyen itthon is Hallowwen. És lőn Halloween. 

 Jövőre bevezetek magamnak még néhány ünnepnapot, amikor önfeledten bulizhatok hivatalos indokkal, hiszen úgyis itt a világméretű globalizáció, ami magával vonja a kultúrák, a vallások egybeolvadását is.  Az én hitvilágom sokszínű lesz, szeretnék egy egész hetes ünnepet a szorgalmi időszakban és két hónaposat a vizsgaidőszakban. Köszönöm! Ámen. 

 

A képért köszönet Nagy Dávidnak!

szerintünk: (5/5)
szerintetek: (5/5)

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://elmelkedem.blog.hu/api/trackback/id/tr403343833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katzeryn 2011.11.03. 15:25:16

Maximálisan egyetértek veled. Mellesleg mindemellett meg azt látják, hogy jó buli beöltözni, meg hogy kéregessünk édességet. Szerintem hülyeség az egész, mégpedig azért, mert a társadalom teljes egészében sose fogja átvenni ezt az ünnepet, ma évtizedek múlva. Meg így mi értelme van, hogy azt se tudják egy csomóan, hogy mi ez az egész és honnan ered... Csak jól néz ki az üzenőfalon egy halloweenes post. :/

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.06. 22:12:35

Hmm! Érdekes téma ez.

Valahol születéskor sírnak, hogy milyen küzdelmes lesz az élete, meg hogy meg fog halni.

Valahol halálkor ünnepelnek, hogy jó helyre kerül majd a lelke.

Valakiknek furcsa, hogy más nem olyan ütemben nevet vagy sír, mint ők.

Valakiknek alkalom kell egy-egy bulihoz, így minden lehetséges alkalmat meg is ragadnak, mások utálják a kötelező jellegű bulit (például szilveszter).

Amúgy meg az mivel jobb, aki szépen kimegy autóval "emlékezni" (frászt, mert mindig így tesz) az Új köztemetőbe autóval, és végigszitkozódja az egészet a forgalom, a dugók, a tömeg és a tülekedés miatt.

Nem vagyunk egyformák no! Én úgy vagyok vele, hogy amíg nem zavarják a köreimet a hülyeségeikkel, addig mindenki azt csinál, amit akar. Ilyesmin idegeskedni, bosszankodni luxus a mai világban.
Nyalóka Zöld

Névjegy létrehozása
süti beállítások módosítása