HTML

Tetszik?

Kék elefánt

Küldd be te is az írásodat az elmelkedem@index.hu-ra!

Ennyien jártatok itt


widgeo.net
widgeo.net
widgeo.net
widgets

2011.01.24. 18:07 Kék elefánt

Csipkerózsika

Azt hiszem, kísért a múlt, ami egyre gyerekesebb és ostobább tettekre visz rá. Mért nem tanulok a hibáimból? Belesétálok újra és újra ugyanabba az elveszett, ész nélküli őrületbe, amit plátói szerelemnek hívnak. Rajongva lesem a kiszemelt személyt, és remélem, egy nap majd felnéz, és látni fog engem. Meg fog látni és megszeret. Az ábrándos fruska, a menthetetlen romantikus lélek itt bennem Csipkerózsikaként jár kel és remél. Meg szeretném magyarázni neki, hogy adja fel a rózsaszín felhőből való téglakészítés tervét, mert abból sosem lesz vár. Még csak tégla se. És bele fog fulladni a saját álmainak siratásába, ha szembevágtat vele a valóság. De ő nem hallja, amit mondok. Nem akarja hallani. Elzár engem, hogy ne zavarjam meg az álmait. Mert ő hinni akar. Hinni abban, hogy a királyfi eljön, és hogy a kurva orsó mizéria nélkül is boldogságra talál. A racionális énem viszont retteg. Ha Csipkerózsika marad, akkor eljön a kegyetlen valóság orsója, és nemcsak a kezét szúrja meg, hanem szíven döfi. Nem fog azonnal belehalni, de szenvedni fog. Nem alszik el, hanem haldokolni fog, és várja a királyfit, és azt hiszi, ő az, aki megmentheti. De már nincsenek királyfik. Igazából sosem voltak. És én nem tudok előjönni, hogy megmentsem. Bele fog halni az álmaiba. Mindketten belehalunk.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://elmelkedem.blog.hu/api/trackback/id/tr402610397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zöld nyalóka 2011.01.24. 21:27:43

nem kell orsó mizéria.. a rózsaszín téglákból tényleg nem lesz vár, de jól eső, "rózsaszín boldogság" igen... ami viszont jó alapanyag úgymond várépítéshez :)
Nyalóka Zöld

Névjegy létrehozása
süti beállítások módosítása